Kiitos Kotiseutupäivään osallistumisesta!

Kotiseutupäivä Muuruvedellä lauantaina 17.7.2021

Lämmin kiitos kaikille Kotiseutupäivään osallistuneille!

Oli ilo huomata, että kotiseutuhistoria kiinnostaa näin monia ihmisiä. Se kannustaa meitä jatkamaan kotiseudun historian ja kulttuuriperinnön vaalimisessa. Suuri kiitos myös Muuruveden Kyläyhdistykselle, Jyskeelle ja Eläkeliiton Muuruveden yhdistykselle ja muille toimijoille tapahtuman järjestämisestä! Kaikki artikkelin kuvat on ottanut Maila Lonkila.

Kotiseutupäivän kävelykierrokselle osallistujat

Aloitimme päivän opastetulla kävelykierroksella kirkon parkkipaikalta Kotiseutupolun ensimmäisen taulun luota ja jatkoimme keskustaan toisen taulun luo. Oppaina toimivat Kalevi Hakkarainen, Jaakko Korhonen ja Anna Koivukoski.

Kotiseutupolun oppaat vasemmasta reunasta alkaen; Kalevi Hakkarainen, Jaakko Korhonen ja Anna Koivukoski
Juhlaväki saapumassa Kylätalolle

Kylätalolle saavuttuamme ohjelmassa oli ensin ruokailu. Jari Korhonen oli valmistanut maukkaan lohisopan ja Kaija Heikkinen leiponut sekä ruis- että vaalean leivän. Ruokailun jälkeen esiteltiin Kotiseutupolku ja sen työryhmä.

Kotiseutupolun työryhmä vasemmalta: Jussi Kokkarinen, Anna Koivukoski, Erkki Luukkonen ja Martti Kukkonen ja takana Jaakko Korhonen . Kuvasta puuttuvat Kalevi Hämäläinen, Jukka Nykänen ja Sulo Norberg sekä hankkeen alulle panijat Niilo Lintunen ja Mikko Huhtala.

Kylätalolla vieraita viihdyttivät Soitinyhtye Savonian pelimannit Seppo Konosen johdolla ja kuultiinpa heidän esittämänsä kantaesitys Ylä-Pieksän valssista. Toini Heikkinen esitti äitinsä, västinniemeläisen Alma Holopaisen kotiseutu-henkisiä runoja. Arja Koistinen esitteli Tuukkalan muinaispuvussa omaansa sekä vieraiden kansallispukuja ja kansallispukujen historiaa. Lopuksi muistelimme yhdessä kylän vanhoja rakennuksia ja niissä asuneiden ihmisten tarinoita.

Päivän lopuksi kävelimme yhdessä satamaan Kotiseutupolun kolmannen taulun luo. Kotiseutupolku on vihdoin kahden vuoden työn tuloksena avattu!

Syksyn ja talven aikana jatkamme kahden viimeisen taulun parissa ja ensi kesäksi saamme toivottavasti Putaansaaren ja Kauniskankaan taulut valmiiksi. Jos sinulla on tietoa näiden alueiden historiasta ja tarinoista, ilmoittaudu mukaan alla olevalla palautelomakkeella.